На плаж в Ираклица и Неа Перамос

Плажовете в Гърция са известни ...

… в цял Свят със своя фин пясък и кристално чиста вода. Най-голямото крайбрежие се пада именно на Гърция със своите 13 676 км дължина. Тази невероятно огромна ивица предлага разнообразие от над 1000 плажа на туристите, които я посещават.

Повечете плажове в Гърция са напълно безопасни за ползване без вълни, подводни течения, акули и отровни риби, плитки са и са подходящи дори за малки деца. Не минава година, в която Гърция да не е класирана в топ 3 по програма “Син Флаг” – държави с най-качествените брегове и плажове. Летният сезон в Гърция е дълъг – от Май до началото на Октомври. Поради тази причина милиони туристи посещават Гърция ежегодно, за да се насладят на морето, пясъка и чистия въздух на плажа.

На всичко описано по-горе може да се насладите и Вие като просто отидете на плаж в Ираклица или на плаж в Неа Перамос, които са само на 300 км от София. И макар двата курорта да имат на разположение повече от 30 плажа за посещение от туристи, то ние сме направили списък с 5-те най-хубави места за плаж в Ираклица и Неа Перамос.

Плажът на Неа Ираклица спада към региона на Кавала и се намира в дългия залив между Nea Peramos (по посока Тесалоники) и Palio Tsifliki (посока Кавала). Плажът е дълъг и широк, равен, с прекрасен фин и жълт пясък, плитка вода и почти никакво вълнение. Ивицата е оградена от високи скали, които спират ветровете. 

Ивицата на плажа в Ираклица може да бъде разделена теоретично на 3 части – средната е най-близо до града Неа Ираклица и най-добре организирана от гледна точка на достъп – пеша и с автомобил (на лице е паркинг точно до плажа), има много заведения и място за развлечения. В близост има яхтено пристанище, подходящо за разходка и страхотни снимки по залез слънце. 

Частта откъм Палио е някак си “по-дива”, но има достъп с кола. Близо до плажа има няколко вили и малки хотелчета.

Третата част е след пристанището и е осеяна с камъчета. Неприятно за плажуване, но пък повод за приятна разходка привечер и невероятни снимки за спомен.

Lux Apartments са само на 500 метра пешеходно разстояние от централния плаж в Ираклица.
Плажът е награден със “Син Флаг”!

Високи палми, широки тенти, удобни шезлонги, студено фрапе, приятна и модерна фонова музика – това е Alana Beach Bar. Барът е локализиран в северната част на дългата плажна ивица на Ираклица и предлага богато меню от напитки и снаксове със собствено обслужване по шезлонгите.

За по-големите компании барът предлага наемането на самостоятелни шатри и сепарета.

Плажът при Alana Beach Bar е чист, без камъни – само най-фин пясък. Водата е тюркоазена и плитка, спокойна и без вълни. Персоналът е любезен и усмихнат.

В Alana Beach Bar ще се насладите на страхотни гледки, перфектно обслужване и вкусна храна, студени и ободряващи напитки в горещата морска вода и дълго ще пазите в сърцето си тези спомени.

Lux Apartments са само на 1,1 км пешеходно разстояние от Alana Beach Bar.
Плажът е награден със “Син Флаг”!

На плаж в Неа Перамос

Неа Перамос е малко градче в непосредствена близост до Неа Ираклица южно по посока Тесалоники на 3,5 км разстояние и на 7 минути с кола. Курортът предлага голямо разнообразие от места за разходка и развлечения, таверни и малки семейни ресторантчета, и разбира се, невероятни плажове.

Уникален плаж в Неа Перамос по мнението на хиляди посетители всяка седмица,  Blue Beach Bar се отличава с изключително ситен и бял пясък, и плитко морско дъно с много слаб наклон. Водата е кристално чиста, а за да се потопите изцяло ще трябва да се разходите поне 50 м. навътре в морето.

Плажът при Blue Beach Bar разполага със собствен напълно безплатен паркинг за своите гости като 90% от паркоместата се намират на сянка под допълнително изградени за целта навеси.

В Blue Beach Bar се предлага голямо разнообразие от безалкохолни и алкохолни напитки, коктейли и други. Минералната вода е комплимент към кафето, а чипсът към студената бира. Чадърите и шезлонгите са безплатни, когато консумирате от заведението.

За Вас ще се погрижат любезните и усмихнати сервитьорки. А доброто настроение на купонджиите е гарантирано от модерна хаус музика с диджей в дните Петък и Събота. Храната обаче е оскъдна – предлагат се само клуб сандвичи. Не се разрешава внасянето на собствени храни и напитки в хладилна чанта.

Когато говорим за плажове в Гърция и най-вече за La Roca Beach Bar се сещаме за онези спиращи дъха гледки, които сме виждали по американските филми. Плажът е широк и просторен, а шезлонгите са разположени така, че да има достатъчно място за плажуващите. Ръчно изплетените чадъри напомнят за едно друго райско място – Хавай, с разликата, че La Roca Beach Bar е само на 300 км. от София.

La Roca Beach Bar разполага със собствен безплатен паркинг за своите гости като по-голямата част от паркоместата се намират на сянка под допълнително изградени за целта навеси.

В La Roca Beach Bar се предлага голямо разнообразие от студени и топли напитки, сандвичи и салати, които могат да Ви бъдат сервирани директно под чадъра.

А на място на бара може да опитате от богатия избор от морски деликатеси, супи и скара. Музиката е умерена, не е силна. Може да резервирате един и същи чадър за цяла седмица, разбира се срещу допълнително заплащане на място.

Пригответе се да затаите дъх, защото Riva Beach Project е мястото, което ще Ви накара да ахнете, щом го видите. Никой друг от посочените до сега плажове не съчетава толкова много красота и лукс на едно място. Комплексът е подреден и изключително чист. Предлага много разнообразни възможности за воден и плажен спорт, както и тенис корт.

А за онези от Вас, които не харесват солената вода, но все пак обичат усещането на фин пясък по стъпалата си, Riva Beach Project са осигурили плувен басейн.

Riva Beach Project разполага със собствен безплатен паркинг за своите гости с паркоместа, които се намират на сянка под допълнително изградени за целта навеси.

В Riva Beach Project се предлага голямо разнообразие от студени и топли напитки, предястия и салати, основни ястия и други..

Чадърите са далеч един от друг и осигуряват достатъчно пространство за всички посетители на този изключително красив плаж в Неа Перамос.

Препоръчваме Ви да разгледате още ...

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Skype
Email
Print